Ravnkilde
 

Den smukkeste tur hen til Ravnkilde får du med udgangspunkt fra P-pladsen midt på hulvejen (Rebildvej) mellem Rebild og Rold Storkro. Herfra følger du den gule rute mod kilden - der er vejviserskilte på stedet. Turen byder på både gammel bøgeskov med forvredne ”troldetræer” og på en fantastisk udsigt nedover de åbne lyngbakker mod Gravlev Ådal. Kilden har sit udspring for foden af bakkerne lige i udkanten af den gamle bøgeskov. Efter dit kildebesøg kan du følge grusvejen sydpå for foden af bakkerne tilbage til dit udgangspunkt.

 

En af de smukkeste kilder i Rold Skov er Ravnkilde, en sumpkilde beliggende nordvest for Rebild Bakker. Kilden forsyner Lindenborg Å med 60 liter rent kildevand i sekundet.
På grund af kildens konstante temperatur på ca. 7,5 ° c udfolder der sig her et fantastisk liv året rundt. Sommerfuglemyg, vårflue-larver og ferskvandstang-lopper trives i det iltrige vand, og gør Ravnkilde til en af bjergvipstjærtens foretrukne jagtmarker.
Kildens plantesamfund er enestående. Selve kildevældet er dækket af forskellige typer kildemos. Langs de rislende løb gror sideskærm, tykbladet ærenpris og vandkarse, for at nævne nogle få af kildens karakteristiske planter.

 

 

 

Ravnkilde

 
<- Tilbage
Rold Skov Natur- og Kulturcenter
Østergade 21 | 9510 Arden
Tlf: 23 33 50 88 | projektleder@roldskov.info